Azerbaycan’ın son teknoloji yerli silahları dosta güven, düşmana korku saldı!

Azerbaycan’ın son teknoloji yerli silahları dosta güven, düşmana korku saldı!

Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı’nda silahlarıyla dosta güven düşmana korku saldı. Özellikle 2. Karabağ Savaşı’nda Türk Savunma Sanayisi’nin sayesinde yerli üretime öncelik vermeye karar veren Azerbaycan, artık dünyanın sayılı ülkelerinin üretebildiği silahları üretebiliyor.


Azerbaycan , Bakü Expo Center’da düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX-2022) sırasında yüksek güçlü silah ve teçhizatlarından birkaçını sergiledi.

UZUN MESAFELERDE ETKİLİ ATIŞLAR

Sergilenen yerli silahlardan biri, Azerbaycan’ın kendi üretimi olan, 3.000 metreye (9.842 fit) kadar kısa ve uzun atışlar yapabilen 12.7 milimetrelik yeni bir makineli tüfekti.

Image

12.7 milimetrelik bu silah, düşman mevzilerini bozmak ve hafif siperleri yok etmek için özel olarak tasarlandı.

Azerbaycan yerli makineli tüfeğine ek olarak, 1.000 metrede (3.280 fit) hedeflerini etkisiz hale getirebilen Yırtıcı (Predator) isminde yarı otomatik keskin nişancı tüfeğini de sergiledi.

YÜKSEK HASSASİYETE SAHİP SON TEKNOLOJİ PATLAYICILAR

Bunlarla yetinmeyen Azerbaycan, fuarda GFAB-250 LG 250 kilogramlık yüksek hassasiyetli hava bombasını da sergiledi.

Bomba; kullanım amacı olarak askeri tesisleri, teçhizat depolarını, zırhlı askeri araçları, havalimanlarını, uçakları ve diğer önemli savaş unsurlarını yok etmek üzere tasarlandı.

Image

YALNIZCA KARADA DEĞİL HAVADA DA ETKİLİ

Katılımcılar, hafif zırhlı araçlara ve 1.500 metreye (4.921 fit) kadar etkili olabilen anti-tank füze sistemlerini etkisiz hale getirmek için tasarlanmış 30 milimetrelik otomatik topu da fuarda bizzat kendileri inceleme fırsatı buldular. (Bu 30 milimetrelik topun ayrıca 2.000 metreye (6,561 fit) kadar yükseklikteki hava hedeflerini de etkisiz hale getirebildiği öğrenildi.)

Kaynak:The Defense Post

Written by:

473 Posts

View All Posts
Follow Me :

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Hakları Saklıdır © 2023 | OSINT TURK Durumsal Farkındalık ve Araştırma | "Türkiye'nin kanıt sığınağı!" | OSINT Akademisi | İnteraktif Dünya Kriz Haritası