Uganda ve Zimbabwe uzaya uydu gönderdiler!

Uganda ve Zimbabwe uzaya uydu gönderdiler!

Uganda ve Zimbabwe uzaya ilk uydularını göndererek uzayda uydu sahibi Afrika ülkelerinden oldular. Ülkelerindeki hava durumu, tarım arazileri ve doğal kaynaklar gibi alanlarda daha fazla söz sahibi olmak için gerçekleştirilen projeler ise gösteriş denilerek eleştirildi.


Uganda ve Zimbabwe uzaya ilk uydularını gönderdiler.

YÖRÜNGEYE OTURDU!

Uganda Hükümetinin yaptığı açıklamada, Uganda’nın ilk uydusunun Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) başarıyla yörüngeye fırlatıldığını ve Doğu Afrika ülkesinin yer ekiplerinin uyduyla temas kurduğunu söyledi.

UYDUNUN İSMİ AFRİKA İNCİSİ!

PearlAfricaSat-1 Afrika İncisi isimli uzay aracı, 7 Kasım’da Zimbabwe’nin ZimSat-1’iyle birlikte NASA tarafından ISS’ye fırlatıldı ve yetkililer bunun Uganda’nın hava durumunu ve felaketleri izlemesine, maden zenginliğini haritalandırmasına ve diğer önemli verileri üretmesine yardımcı olacağını söyledi.

Uganda Bilim, teknoloji ve yenilik bakanı Monica Musenero Musanza yaptığı açıklamada, “Bugün, 2 Aralık 2022 Cuma 10.45, Uganda’nın ilk uydusu PearlAfricaSat-1, Uluslararası Uzay İstasyonundan yörüngeye yerleştirildi.” dedi.

YER EKİPLERİ UYDUYLA İLETİŞİM HALİNDE!

Uganda’nın başkent Kampala’nın yaklaşık 25 kilometre doğusundaki Mukono bölgesinde bulunan yer istasyonunun artık “uyduyla iletişim halinde” olduğunu söyledi.

JAPONLAR DESTEK VERDİ!

Uydu, Japonya’daki Kyushu Teknoloji Enstitüsü’nün teknik desteğiyle Japonya’daki üç Ugandalı mühendis tarafından geliştirildi.

TARIM VE DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIMINI GELİŞTİRMEK İÇİN!

Başkan Yoweri Museveni, ülkenin tarım, güvenlik ve doğal kaynak yönetimi gibi sektörlerdeki zorluklarla başa çıkmak için teknolojik kapasitesini geliştirmek istediğini söyledi.

“GÖSTERİŞLİ BİR PROJE!”

Eleştirmenler, uydu programının hâlâ zayıf ulaşım ve sağlık altyapısı gibi sorunlarla boğuşan bir ülke için gösterişli bir proje olduğunu söylüyor.

Written by:

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Hakları Saklıdır © 2023 | OSINT TURK Durumsal Farkındalık ve Araştırma | "Türkiye'nin kanıt sığınağı!" | OSINT Akademisi | İnteraktif Dünya Kriz Haritası